Trh peněz u nás a jinde - Karásek, Karel, 1881- (Sbírka přednášek (Česká národohospodářská společnost), 1927)
Vymezení peněžního a kapitálového trhu. Mechanismy trhu peněz, srovnání trhu peněz v Československu, Anglii, Francii a Spojených státech. V Československu silné spořitelnictví a hypotéční půjčky. Pro zlepšení situace v ČSR nutno rozšířit styk se světovým trhem peněz, používání směnek, kontakt s veřejnými korporacemi