Trh peněz u nás a jinde - Karásek, Karel, 1881- (V Praze : Česká národohospodářská společnost, 1927)
Vymezení peněžního a kapitálového trhu. Mechanismy trhu peněz, srovnání trhu peněz v Československu, Anglii, Francii a Spojených státech. V Československu silné spořitelnictví a hypotéční půjčky. Pro zlepšení situace v ČSR nutno rozšířit styk se světovým trhem peněz, používání směnek, kontakt s veřejnými korporacemi
Keywords: peněžnictví; peněžní trhy; peněžní oběh; úvěry; spořitelnictví; Československo; mezinárodní srovnávání; zprávy; banking industry; money market; circulation of money; credit; saving and investment; Czechoslovakia; reports