Úprava dluhová v Československé republice - Kalfus, Josef, 1880-1955 (Sbírka přednášek (Česká národohospodářská společnost), 1936)
Vývoj československých dluhových problémů za krize v letech 1930-1935. Postupy řešení problému z národohospodářského hlediska a konkrétní návrhy (např. dohoda o úrokové úrovni v oblasti peněžnictví a pojišťovnictví, speciální dluhové úpravy, apod.)