Československá devalvace a řešení hospodářské krise - Kalfus, Josef, 1880-1955 (Sbírka přednášek (Česká národohospodářská společnost), 1934)
Příčiny a možná řešení krize, především v oblasti peněžní soustavy. Způsoby řešení krise ve Velké Británii, Německu a USA. Vlivy deflační politiky na ceny, mzdy, nezaměstnanost, výrobu apod. Devalvace československé měny v r. 1934 a budoucí finanční a hospodářská politika