Československá devalvace a řešení hospodářské krise - Kalfus, Josef, 1880-1955 (V Praze : Česká národohospodářská společnost, 1934)
Příčiny a možná řešení krize, především v oblasti peněžní soustavy. Způsoby řešení krise ve Velké Británii, Německu a USA. Vlivy deflační politiky na ceny, mzdy, nezaměstnanost, výrobu apod. Devalvace československé měny v r. 1934 a budoucí finanční a hospodářská politika
Keywords: hospodářská krize; finanční politika; finanční krize; peněžnictví; měna; devalvace; Československo; mezinárodní srovnávání; přednášky; economic crises; financial policy; financial crises; banking industry; currency; devaluation of currency; Czechoslovakia; lectures