Peněžní trh v řízeném hospodářství - Hraše, Josef, 1888- (Sbírka přednášek (Česká národohospodářská společnost), 1948)
Mechanismy související s trhem peněz a jeho spojitost s plánovaným hospodářstvím. Předpoklady uspořádání peněžního trhu a úspěšného hospodářského plánování: Stabilní uspořádání peněžnictví (ustanovení investiční banky; péče o platební bilanci; podpora vkladů do peněžních ústavů; styk podniku pouze s jedním bankovním ústavem; snaha o bezhotovostní platební styk (bezpeněžní placení)