Peněžní trh v řízeném hospodářství - Hraše, Josef, 1888- (V Praze : Česká národohospodářská společnost, 1948)
Mechanismy související s trhem peněz a jeho spojitost s plánovaným hospodářstvím. Předpoklady uspořádání peněžního trhu a úspěšného hospodářského plánování: Stabilní uspořádání peněžnictví (ustanovení investiční banky; péče o platební bilanci; podpora vkladů do peněžních ústavů; styk podniku pouze s jedním bankovním ústavem; snaha o bezhotovostní platební styk (bezpeněžní placení)
Keywords: peněžní trhy; hospodářské plánování; centrální plánování; tržní ekonomika; peněžnictví; vklady; platební styk; bezhotovostní operace; zprávy; money market; economic planning; central planning; market economy; banking industry; bank deposits; payment; reports