O vývoji a stavu našeho hospodářství v roce 1930 přednesl Rud. Hotowetz ve schůzi společnosti, pořádané dne 9. února 1931 v Praze - Hotowetz, Rudolf, 1865-1945 (V Praze : Česká společnost národohospodářská : V komisi knihkupectví Fr. Řivnáče, 1931)
Hospodářská situace Československa na poč. 30. let 20. století. Návrh opatření ke zmírnění dopadů hospodářské krize. Nezbytná je vyšší konkurenceschopnost českosl. výrobků a vyřešení otázky cel. Za jedinou možnost ke zlepšení hospodářské situace je považováno vytvoření celní unie středo- a východoevropských zemí, bez protekcionistické politiky
Obsahuje bibliografii
Keywords: 1930; hospodářské poměry; hospodářská krize; nezaměstnanost; obchodní bilance; hospodářská odvětví; celní unie; Československo; přednášky; economic conditions; economic crises; unemployment; balance of trade; economic sectors; custom unions; Czechoslovakia; lectures