Vývoj Evropské měnové integrace - zapojení ČR - Veselý, Jiří (2009)
Na začátku práce otevírá tematiku vzniku a formování Evropského měnového systému a přechází v podmínky pro přijetí dalších států. V další kapitole se pak zabývá očekáváním zavedení eura v ČR a také úvahami, jaké změny by mohli nastat. Prostřední část práce je věnována vztahu Evropské měnové unie a ČR. Je zde také nastíněn harmonogram zavedení eura a jeho principy. Důležitý je také pohled na ostatní státy a na jejich zkušenosti se vstupem do eurozóny. Poslední kapitola popisuje teoretické oblasti změn pro podnikatele a podniky a tyto jsou pak aplikovány na konkrétní firmu v české ekonomice.