Vývoj Evropské měnové integrace - zapojení ČR - Veselý, Jiří; Plchová, Božena, 1936-; Müllerová, Františka, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Na začátku práce otevírá tematiku vzniku a formování Evropského měnového systému a přechází v podmínky pro přijetí dalších států. V další kapitole se pak zabývá očekáváním zavedení eura v ČR a také úvahami, jaké změny by mohli nastat. Prostřední část práce je věnována vztahu Evropské měnové unie a ČR. Je zde také nastíněn harmonogram zavedení eura a jeho principy. Důležitý je také pohled na ostatní státy a na jejich zkušenosti se vstupem do eurozóny. Poslední kapitola popisuje teoretické oblasti změn pro podnikatele a podniky a tyto jsou pak aplikovány na konkrétní firmu v české ekonomice.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; zavedení eura; bakalářské práce; introduction of euro; bachelor's theses