Vliv finanční krize na podnikatelskou strategii exportních firem - Janda, Tomáš (2009)
Cílem práce je postihnout současný ekonomický vývoj a jeho dopady na světovou ekonomiku, zvláště pak na Českou republiku, jako silně exportně orientovanou zemi. Identifikovat problémy, kterým musí české exportní podniky čelit, popsat vliv na jejich podnikatelskou strategii a zároveň věnovat prostor pro možnosti řešení jednotlivých problémů, spolu s možnostmi využívání podpor od státních i soukromých institucí.