Nominální a reálná konvergence ČR ve vztahu k EMU - Klátová, Jana; Plchová, Božena, 1936-; Korandová, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Diplomová práce je zaměřena na hodnocení nominální a reálné konvergence s ohledem na budoucí vstup ČR do eurozóny. První kapitola je zaměřena na samotný vznik Hospodářské a měnové unie, charakteristiku konvergence a její úlohu při zavádění společné měny euro. V druhé kapitole je uveden proces měnové integrace z pohledu ČR. Třetí kapitola se zabývá plněním nominálních konvergenčních kritérií jako podmínky vstupu ČR do eurozóny. Ve čtvrté kapitole je pak hodnocena konvergence reálná. Poslední, pátá kapitola, obsahuje komparaci ČR se Slovenskem s ohledem na podobné i odlišné znaky obou zemí v přístupech k měnové integraci.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; euro; diplomové práce; euro; master's theses