Směnka jako zajišťovací institut - Požárek, Karel (2009)
Tato diplomová práce se věnuje použití směnek jako zajišťovacího instrumentu a snaží se poskytnout ucelený přehled judikatury, týkající se tohoto tématu. V její první části jsou popsány podstatné náležitosti směnek. Hlavní pozornost je v této práci věnována jednotlivým fázím života zajišťovací směnky, kterými jsou vydání, přijetí, avalování či převody směnek a jejich uplatnění. Závěrem jsou zmíněny jednotlivé způsoby vymáhání práv ze směnky.