Směnka jako zajišťovací institut - Požárek, Karel; Češková, Marie; Kříž, Radim, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato diplomová práce se věnuje použití směnek jako zajišťovacího instrumentu a snaží se poskytnout ucelený přehled judikatury, týkající se tohoto tématu. V její první části jsou popsány podstatné náležitosti směnek. Hlavní pozornost je v této práci věnována jednotlivým fázím života zajišťovací směnky, kterými jsou vydání, přijetí, avalování či převody směnek a jejich uplatnění. Závěrem jsou zmíněny jednotlivé způsoby vymáhání práv ze směnky.
Vedoucí práce: Marie Češková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses