Zavedenie európskej meny na Slovensku - poučenie pre ČR - Kolenič, Ondrej; Jílek, Josef, 1957-; Drahotský, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práca sa zaoberá detailným popisom procesu zavedenia európskej meny na Slovensku. Úvodná pozornosť je venovaná transformácii československej ekonomiky, na ktorých pilieroch bola vybudovaná menová politika dneška. Ďalšia etapa odráža proeurópsku politiku Slovenska, ktorá vrcholí pristúpením do Hospodárskej a menovej únie. Ústredným motívom práce je popis zmien, ktoré priniesol nový smer menovej politiky a definovanie prínosov a nákladov zavedenia eura na Slovensku. Pomocou tejto analýzy sú zistené poznatky aplikované na podmienky Českej republiky.
Vedoucí práce: Josef Jílek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; euro; diplomové práce; euro; master's theses