Analýza neúspěchu řešení romské otázky v Československu 50. a 60. let 20. století - Poprik, Anton; Soběhart, Radek, 1978-; Kozmanová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Bakalářská práce "Analýza neúspěchu řešení romské problematiky v Československu 50. a 60. let 20. století" se zabývá postupy státních institucí při řešení romské problematiky v prvních dvaceti letech vlády komunistické strany v Československu. V první části přibližuje širší historickou perspektivu řešení romské problematiky a zejména vliv druhé světové války na její pozdější charakter. Jádrem práce je následně zkoumání tří základních období, které při řešení romské problematiky v tomto období proběhly. V kapitolách postupně zaměřených na léta 1950-1957, 1958-1964 a 1965-1968 popisuje zvolené koncepce a praktické kroky komunistické státní správy, následně hodnotí jejich úspěšnost a analyzuje stěžejné příčiny neúspěchu řešení.
Vedoucí práce: Radek Soběhart
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; Romové; Československo; bakalářské práce; Romanies; Czechoslovakia; bachelor's theses