Specifika spojená s trhem umění a investováním do uměleckých předmětů - Pospíchalová, Sabina (2021)
Práce si klade za cíl zmapovat trh s uměním a nabídnout ho jako alternativní investiční příležitost. V první části jsou popsány specifické vlastnosti uměleckých předmětů, ukázány výhody, nevýhody a také neefektivnosti, se kterými se trh s uměním pojí. Dále se práce zaobírá tržními neefektivnostmi a také poukazuje na trendy, se kterými se investor na trhu s uměním může setkat. V závěru se bakalářská práce snaží zjistit, proč kupující na trh s uměním vstupují, jak svoji investici oceňují, zda na ní následně profitují a jakým rizikům jsou vystaveni.