Specifika spojená s trhem umění a investováním do uměleckých předmětů - Pospíchalová, Sabina; Šíma, Ondřej; Pour, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Práce si klade za cíl zmapovat trh s uměním a nabídnout ho jako alternativní investiční příležitost. V první části jsou popsány specifické vlastnosti uměleckých předmětů, ukázány výhody, nevýhody a také neefektivnosti, se kterými se trh s uměním pojí. Dále se práce zaobírá tržními neefektivnostmi a také poukazuje na trendy, se kterými se investor na trhu s uměním může setkat. V závěru se bakalářská práce snaží zjistit, proč kupující na trh s uměním vstupují, jak svoji investici oceňují, zda na ní následně profitují a jakým rizikům jsou vystaveni.
Vedoucí práce: Ondřej Šíma
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses