Vliv politických faktorů na ekonomický vývoj zemí Latinské Ameriky - Dezhevaya, Tatiana; Dudzich, Viktar; Tesařová, Žaneta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Předložená diplomová práce zkoumá vliv politických faktorů na ekonomický vývoj latinskoamerických států. Hlavním zaměřením je prokázání významu institucí a jejich role v hospodářském vývoji a také v politických rozhodnutích. Práce ilustruje historický vývoj států od koloniální závislosti až do stávajícího období a rovněž se věnuje jednotlivým problematickým oblastem latinskoamerického regionu, jako je nerovnoměrné rozdělení bohatství, vysoká úroveň chudoby a míra korupce. Teoretická východiska vzájemného vztahu politických režimů, institucionálního prostředí a hospodářského rozvoje zemí jsou empiricky zkoumány za použití panelové regrese na vzorku 11 států regionu za období 2000–2018.
Vedoucí práce: Viktar Dudzich
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses