Analýza ziskovosti zákazníků na příkladu konkrétní firmy - Kunešová, Kristýna (2021)
Diplomová práce je zaměřena na ziskovost zákazníků a alokaci nákladů. Představuje vybraný podnik, jeho reporting a výkaz zisku a ztráty využívaný controllingovým oddělením, jehož struktura je totožná se strukturou ziskovosti zákazníků. Popisuje strukturu reportu ziskovosti zákazníků, alokace nákladů, procesu zpracování a zobrazení pro konečné uživatele ve stavu před i po implementací nových systémů. V obou jednotlivých částech dochází ke zhodnocení silných a slabých stránek.