Plánování auditu - Nachtigal, Vlastimil (2021)
Diplomová práce se zabývá plánováním statutárního auditu. Hlavním cílem této práce je představit dostatečný teoretický základ a následně na praktických příkladech demonstrovat sestavení plánu auditu. Tato diplomová práce se skládá ze čtyř hlavních kapitol. První kapitola vysvětluje pojem audit a popisuje jednotlivé druhy auditu. Druhá kapitola je věnována definici a rozdělení rizik v auditu, zejména v členění na auditorské riziko a jeho složky. Třetí kapitola se zabývá definicí auditorských postupů v rámci jednotlivých fází auditu, a to zejména takových, které bychom koncepčně mohli zařadit do procesu plánování auditu. Čtvrtá kapitola demonstruje proces plánování auditu na třech společnostech. Poslední částí této kapitoly pak prakticky prezentuje postupy související s vytvořením plánu auditu pro jednotlivé společnosti, které jsou završeny samotným sestavením plánu auditu.