Plánování auditu - Nachtigal, Vlastimil; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce se zabývá plánováním statutárního auditu. Hlavním cílem této práce je představit dostatečný teoretický základ a následně na praktických příkladech demonstrovat sestavení plánu auditu. Tato diplomová práce se skládá ze čtyř hlavních kapitol. První kapitola vysvětluje pojem audit a popisuje jednotlivé druhy auditu. Druhá kapitola je věnována definici a rozdělení rizik v auditu, zejména v členění na auditorské riziko a jeho složky. Třetí kapitola se zabývá definicí auditorských postupů v rámci jednotlivých fází auditu, a to zejména takových, které bychom koncepčně mohli zařadit do procesu plánování auditu. Čtvrtá kapitola demonstruje proces plánování auditu na třech společnostech. Poslední částí této kapitoly pak prakticky prezentuje postupy související s vytvořením plánu auditu pro jednotlivé společnosti, které jsou završeny samotným sestavením plánu auditu.
Vedoucí práce: Jaroslava Roubíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses