Možnosti profinancování pohledávek v České republice - Kubišová, Monika (2021)
Předmětem diplomové práce „Možnosti profinancování pohledávek v České republice“ je analýza faktoringu a jeho srovnání s alternativními zdroji financování podniku. První část je věnována teoretickému pojetí faktoringu a alternativních zdrojů financování. Druhá část se zabývá samotnou analýzou jednotlivých forem financování ve zvoleném podniku. Poslední část je věnována nebankovním faktoringovým společnostem a analýzou jejich nabízených produktů.