Analýza hypotekárnych produktov bánk v ČR, SK a VB - Jesenovská, Alexandra (2021)
Diplomová práca sa zaoberá analýzou hypotekárnych produktov, ich ponukou na trhu a ich vývojom v Českej republike, na Slovensku a vo Veľkej Británii. V úvode je vymedzený a definovaný hypotekárny trh, popísané riziká, ktoré na tento trh vplývajú a regulácia a dohľad nad hypotekárnym trhom. Ďalšia časť je venovaná vývoju hypotekárneho trhu v roku 2019. V praktickej časti sú rozobraté hypotekárne produkty jednotlivých vybraných komerčných bánk v každej z krajín. Ďalej je rozobraný vývoj úrokových sadzieb a cien nehnuteľností a popísaný vplyv pandémie Covid-19 na hypotekárny trh. Záver práce je venovaný zhrnutiu vyššie zisteného a celkovému porovnaniu vybraných trhov.