Propojení finanční analýzy podniku a vnitropodnikového řízení - Hrivňák, Samuel (2021)
Cílem této diplomové práce je zhodnocení současného stavu měření a řízení výkonnosti v konkrétním podniku, se zdůrazněním propojenosti finanční analýzy a vnitropodnikového řízení. Práce je rozdělená na dvě části, a to teoretickou část a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy z oblasti manažerského účetnictví, odpovědnostního účetnictví a měření podnikové výkonnosti. V praktické části je nejprve představen zvolený podnik. Následně je popsán současný systém měření a řízení podnikové výkonnosti pomocí klíčových ukazatelů výkonnosti a manažerské výsledovky. V závěru je proveden vlastní výpočet vybraných ukazatelů výkonnosti a uvedeny návrhy na zlepšení stávajícího, už tak vysoce kvalitního sytému vnitropodnikového řízení.