Propojení finanční analýzy podniku a vnitropodnikového řízení - Hrivňák, Samuel; Fibírová, Jana, 1951-; Král, Bohumil, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Cílem této diplomové práce je zhodnocení současného stavu měření a řízení výkonnosti v konkrétním podniku, se zdůrazněním propojenosti finanční analýzy a vnitropodnikového řízení. Práce je rozdělená na dvě části, a to teoretickou část a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy z oblasti manažerského účetnictví, odpovědnostního účetnictví a měření podnikové výkonnosti. V praktické části je nejprve představen zvolený podnik. Následně je popsán současný systém měření a řízení podnikové výkonnosti pomocí klíčových ukazatelů výkonnosti a manažerské výsledovky. V závěru je proveden vlastní výpočet vybraných ukazatelů výkonnosti a uvedeny návrhy na zlepšení stávajícího, už tak vysoce kvalitního sytému vnitropodnikového řízení.
Vedoucí práce: Jana Fibírová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses