Využití umělé inteligence při obchodování na kapitálových trzích - Šubrtová, Karolína; Fičura, Milan; Tajtlová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Vývoj v oblasti strojového zpracování dat a aplikaci samoučících se algoritmů nemohl zůstat bez povšimnutí ani v oblasti obchodování na akciových trzích. Umělé neuronové sítě, které jsou jednou z oblastí umělé inteligence, jsou velmi mocným výpočetním nástrojem, který při vhodném nastavení a s dostatečným množstvím vstupních dat, může podávat nadprůměrné výsledky. Smyslem této práce je popsat na jakém teoretickém základu jsou neuronové sítě konstruovány a dále prakticky ověřit jejich přínos v oblasti predikce cen na akciových trzích.
Vedoucí práce: Milan Fičura
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses