Legislativní změny v oblasti zdanění osobních příjmů v ČR v důsledku daňové reformy v roce 2020 - Brož, Jiří; Finardi, Savina; Tepperová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato diplomová práce se zabývá rozsáhlou novelou zákona o daních z příjmů. Cílem bylo provedení komparace legislativy v oblasti zdanění osobních příjmů v České republice před a po daňové reformě provedené v roce 2020. Diplomová práce kvantifikuje její dopady na zdanění osobních příjmů. K meziročnímu porovnání byl zvolen ukazatel efektivní sazby daně, který představuje průměrnou sazbu daně. První část práce se zabývá porovnáním legislativního stavu a zhodnocením daňových dopadů nové právní úpravy. Druhá část práce je věnována porovnání daňového zatížení a aplikaci nové právní úpravy v kombinaci s dopady judikatury Nejvyššího správního soudu.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses