Analýza investičního chování na P2P úvěrové platformě Zonky - Mamanova, Dana (2021)
Jak informace ovlivňuje rozhodnutí investora? Bakalářská práce se zabývá chováním investorů při investování na P2P platformách. V teoretické části jsou popsány základní principy fungování digitálních úvěrových platforem, jejich legislativní úprava, motivace investorů a rizika spojená s investováním do P2P úvěrů. Dále práce obsahuje úvod do behaviorálních financí a seznamuje čtenáře se základními behaviorálními předsudky, kterým podléhají jednotlivci. V analytické části bude představen přehled dat poskytovaných platformou Zonky a následně zkoumán vliv behaviorálních předsudků na chování investora.