Analýza investičního chování na P2P úvěrové platformě Zonky - Mamanova, Dana; Kučerová, Adéla; Tomek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Jak informace ovlivňuje rozhodnutí investora? Bakalářská práce se zabývá chováním investorů při investování na P2P platformách. V teoretické části jsou popsány základní principy fungování digitálních úvěrových platforem, jejich legislativní úprava, motivace investorů a rizika spojená s investováním do P2P úvěrů. Dále práce obsahuje úvod do behaviorálních financí a seznamuje čtenáře se základními behaviorálními předsudky, kterým podléhají jednotlivci. V analytické části bude představen přehled dat poskytovaných platformou Zonky a následně zkoumán vliv behaviorálních předsudků na chování investora.
Vedoucí práce: Adéla Kučerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses