Finančná a strategická analýza spoločnosti Minerálne vody, a.s. - Gutyán, Adam; Staňková, Anna, 1951-; Mičian, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomové práca sa zaoberá finančnou a strategickou analýzou, ako aj generátormi hodnoty a finančným plánom spoločnosti Minerálne vody, a.s.. Analyzované obdobie je 2016-2020. Táto diplomová práca pozostáva z dvoch častí, ktorými sú teoretická a praktická časť. Teoretická časť obsahuje, v časti finančná analýza, zdroje informácií k analýze a jej použitie vo finančnej praxi. Tiež sú predstavené používané prístupy a metódy, pozornosť je tiež hlbšie venovaná pomerovým ukazovateľom. Súčasťou finančnej analýzy je tiež predikcia finančnej tiesne. V teoretickej časti strategickej analýzy sa venujem predstaveniu rôznych metód, ktorých výsledkom je prognóza tržieb analyzovanej spoločnosti. V praktickej časti finančnej a strategickej analýzy aplikujem prístupy a metódy, prezentované v teoretickej časti, na vybraný slovenský podnik. Východiskom pre finančný plán v oceňovatelskej praxi sú tzv. generátory hodnoty. Prognóza generátorov hodnoty teda v práci predchádza zostaveniu finančného plánu.
Vedoucí práce: Anna Staňková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses