Analýza ziskovosti výkonů na příkladu konkrétního podniku - Bendula, Jakub; Knorová, Kateřina; Hetfleiš, Vladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu ziskovosti výkonů na příkladu podniku, který se zabývá prodejem lesnického materiálu využívaného při těžbě dřeva. Analyzovaných je patnáct druhů výkonů ze čtyř souhrnných kategorií, kterými jsou pneumatiky, lana, sněhové řetězy a úvazky. V teoretické části je pomocí odborné literatury vytvořen teoretický podklad pro praktickou část. V praktické části je nejdříve představen podnik a jeho současná situace. Pak jsou charakterizovány náklady podniku a rozčleněny pro potřeby kalkulací. Po rozčlenění jsou veškeré náklady alokovány na výkony a sestaveny kalkulace variabilních a plných nákladů. Z kalkulací je každému výkonu vypočtena marže výkonu a jednotkový zisk. Na základě zjištěných informací je nakonec provedena analýza ziskovosti výkonů. Z patnácti druhů výkonů jsou ziskové všechny kromě jednoho. Nejziskovějšími výkony jsou sněhové řetězy. Hlavním kritériem hodnocení ziskovosti výkonů je marže výkonu.
Vedoucí práce: Kateřina Knorová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses