Zdanění příjmů příspěvkové organizace - Blažková, Kristýna (2021)
Předmětem této bakalářské práce je „Zdanění příjmů příspěvkové organizace“. Teoretická část práce se zabývá fungováním, hospodaření a daňovou legislativou neziskových organizací. Hlavním cílem praktické části je stanovit, jak by vypadal výpočet daně vlivem různorodého výkladu zákona o dani z příjmu. Bude provedeno několik variant výpočtu. Budou použita data z účetnictví, zřizovací listiny a organizačního řádu příspěvkové organizace Domov pro seniory Havlíčkův Brod. Z výsledků všech variant lze konstatovat, že zdanění příjmů právnických osob, vztahující se na veřejně prospěšné poplatníky, je velmi nejednoznačné a komplikované. Dané příspěvkové organizaci bych doporučila, pro stanovení svých daňových povinností, postupovat podle zákona o dani z příjmů.