Zdanění příjmů příspěvkové organizace - Blažková, Kristýna; Slintáková, Barbora; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Předmětem této bakalářské práce je „Zdanění příjmů příspěvkové organizace“. Teoretická část práce se zabývá fungováním, hospodaření a daňovou legislativou neziskových organizací. Hlavním cílem praktické části je stanovit, jak by vypadal výpočet daně vlivem různorodého výkladu zákona o dani z příjmu. Bude provedeno několik variant výpočtu. Budou použita data z účetnictví, zřizovací listiny a organizačního řádu příspěvkové organizace Domov pro seniory Havlíčkův Brod. Z výsledků všech variant lze konstatovat, že zdanění příjmů právnických osob, vztahující se na veřejně prospěšné poplatníky, je velmi nejednoznačné a komplikované. Dané příspěvkové organizaci bych doporučila, pro stanovení svých daňových povinností, postupovat podle zákona o dani z příjmů.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses