Vliv velké ekonomiky na malé ekonomiky : Případ Jižní Ameriky - Chládek, Miroslav; Šímová, Kateřina; Dudzich, Viktar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem velké ekonomiky na menší ekonomiky. Přesněji se zaměřuje na region Jižní Ameriky a vliv Brazílie na ostatní menší ekonomiky na kontinentu. Pro změření tohoto vlivu využíváme především údaje o ročním vývoji HDP jednotlivých ekonomik a ty poté analyzujeme testem Grangerovy kauzality. Z práce vyplývá, že Brazílie má poměrně silný vliv na vývoj ostatních ekonomik a že se dá predikovat vývoj jednotlivých ekonomik pomocí údajů o vývoji HDP Brazílie. Součástí práce je také analýza dalších makroekonomických ukazatelů.
Vedoucí práce: Kateřina Šímová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses