Potenciál blockchainu a chytrých kontraktů v pojišťovnictví - Tran, Quang Thai (2021)
Technologie blockchainu získává větší pozornost ve všech sférách. Mnozí ji tuto technologii považují za revoluční a změní svět tak jak ho známe. Protože pojišťovnictví hraje klíčovou roli v každé moderní ekonomice, uznal jsem za vhodné prozkoumat dopad blockchainu v této sféře. Cílem této práce bylo zhodnotit potenciál aplikace blockchainu v pojišťovnictví. Vyhodnocení probíhalo na základě SWOT analýzy a trendové analýzy. Rámci práce bylo zjištěno, že blockchain technologie může pojišťovnám značně zredukovat náklady a potenciálně otevřít zcela nové pojistné trhy. Přesto trend růstu investování do této technologie zpomaluje kvůli nezralosti technologie samotné a nejasnostem v oblasti zákona.