Specifika zpracování dat při provedení finančního auditu - Kraus, Jan (2021)
V průběhu finančního auditu musí auditor zpracovávat nemalé množství dat, a to jak co do množství souborů, tak co do jejich obsáhlosti. Auditoři proto musí hledat účelná řešení, jak data co nejlépe spravovat a analyzovat. Finanční audit je opakující se proces, který se meziročně ve většině případů příliš nemění; díky tomu je možné částečně ho optimalizovat, automatizovat, a tím šetřit čas. Tato práce se zaměřuje obecně na audit a jeho průběh. Následně jsou v práci popsány tři nástroje, které může auditor při práci s daty použít. Jde o CaseWare, který je používán pro správu auditorského spisu, Microsoft Excel s využitím funkcí Power Query a VBA a nakonec nástroj ACL analytics.