Investiční nástroje určené pro retailového investora - Maiová, Thuy Dung; Brada, Jaroslav, 1964-; Havel, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce se zabývá analýzou investičních produktů, které jsou vhodné pro retailového investora. Jedná se především o produkty, které jsou běžně dostupné a nevyžadují vysoký počáteční kapitál. Součástí práce je také charakteristika investičního profilu retailového investora a vysvětlení podstaty investování. Bakalářská práce se skládá z podkapitol, které popisují jednotlivé investiční produkty, jejich charakteristiky na základě výnosu, likvidity a rizika, způsob jejich zainvestování a informace o nákladech souvisejících s investováním. Porovnávání finančních nástrojů a jejich poskytovatelů mezi sebou má za cíl pomoc investorovi optimalizovat výši veškerých nákladů při investování.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses