Přeprava kontejnerizovaného zboží pod kontrolovanou teplotou v podmínkách rejdařské společnosti MSC - Timashevskii, Sergei; Novák, Radek, 1960-; Polák, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato diplomová práce se zabývala specifickou oblastní námořní logistiky – přepravou kontejnerizovaného zboží pod kontrolovanou teplotou. Na konkrétním příkladu z reálné praxe byly názorně demonstrovány dílčí kroky v průběhu přepravy od přijetí objednávky od zákazníka až dodání do místa určení. Dále byla provedena analýza současného trhu s přepravou teplotně náchylného nákladu se zaměřením na kontejnerizované zásilky. Výzkum se opíral o obecně teoretické metody, tj. o popis, analýzu, syntézu, komparaci, generalizaci a analogii. Primárním cílem práce bylo objasnění praktické stránky realizace zboží pod kontrolovanou teplotou v námořní nákladní dopravě s využitím specifických přepravních prostředků a následné navrhnutí optimalizace procesu v oblasti toků prázdných chladicích kontejnerů a sledování zásilky napříč celým přepravním řetězcem. Hlavní výzkumnou otázkou bylo, zda je možné z pohledu vybraného námořního rejdaře zefektivnit proces přepravy zboží pod kontrolovanou teplotou. V průběhu výzkumu se ukázalo, že skutečně existují způsoby, kterými lze celý proces zefektivnit. Mezi uvedená doporučení lze zařadit repozici prázdných kontejnerů a využití technologie inteligentních kontejnerů.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses