Využití odpočtů od základu daně a slev na dani z příjmů fyzických osob v ČR - Vávra, Aleš; Tepperová, Jana; Friedrich, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce se zabývá problematikou odpočtů a slev na dani z příjmů fyzických osob v ČR. Hlavním cílem této práce je analýza odpočtů a slev na dani z příjmů fyzických osob v ČR za rok 2019 a jejich odhad uplatnění za období 2020-2025 pro účely daňové optimalizace poplatníků daně z příjmů fyzických osob. Práce je rozdělena do tří částí, přičemž první část je teoretická a druhá a třetí jsou praktické. V první části popíšu, jaké různé daňové odpočty a slevy na dani může poplatník využít pro optimalizaci výsledné daňové povinnosti podle zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů platného a účinného k 1. 1. 2021 (dále jen „ZDP“). Ve druhé části se budu zabývat analýzou ukazatelů fiskálně nejvýznamnějších odpočtů a slev na dani z příjmů fyzických osob. V této části definuji fiskálně nejvýznamnější odpočty a slevy společně s popisem použitých dat a metod, se kterými pracuji. Třetí část se zabývá odhadem ukazatele daňové optimalizace fiskálně nejvýznamnějších odpočtů a slev za období 2020-2025.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses