Vnitřní předpisy pro oblast účetního zachycování majetku obcí v Česku a na Slovensku - Urbančoková, Klaudia (2021)
Diplomová práce se věnuje porovnání vnitřních předpisů pro oblast účetního zachycování majetku obcí v Česku a na Slovensku. Cílem práce je podat čtenáři přehledný obraz o závazných právních předpisech zabývajících se účetním zachycením majetku obcí v obou zemích a jejich dopadů na tvorbu vnitřních předpisů obcí. Teoretická část seznamuje čtenáře s veřejným sektorem a právními normami upravujícími účetnictví obcí. Praktickou částí je analýza zjištěných rozdílů v předpisech a porovnání postavení vnitřních předpisů v srovnávaných zemích. Práce rovněž vymezuje oblasti, u kterých se požaduje a nabízí jejich úprava vnitřním předpisem podle konkrétních podmínek obce.