Analýza korelačních koeficientů různých typů aktiv - Bui, Thi Ha Vi; Brůna, Karel, 1973-; Szabo, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce se zabývá analýzou korelačních koeficientů různých typů investičních instrumentů, mezinárodními modely CAPM a jejich aplikací ke zhodnocení efektivnosti investičních instrumentů. V první kapitole se věnuji teorii portfolia, problematice mezinárodní diverzifikace, modelu CAPM a modifikacím tohoto modelu. V druhé kapitole je uvedena charakteristika vybraných investičních instrumentů, jejich výhody a nevýhody, dále riziko a potenciální výnos každého instrumentu. V poslední kapitole se zabývám praktickou využitelností korelačního koeficientu, aplikací mezinárodních modelů CAPM při tvorbě optimálního portfolia a porovnáním vypočtených optimálních portfolií s akciovým indexem dostupným na trhu
Vedoucí práce: Karel Brůna
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses