Výnosy z DPH v České republice - Plechatý, Oskar; Zídková, Hana; Vaškovič, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce se zabývá výnosy z DPH v ČR v období od roku 2005 do roku 2019. Hlavním cílem práce je analyzovat výnosy DPH, porovnat výnosy vykazované hotovostním a akruálním principem a vybrat faktory, které ovlivňují výnosy z DPH. V analytické časti je použita komparativní analýza časových řad. Pomocí výpočtů jednoduché míry dynamiky bylo zjištěno, že výnosy z DPH jsou nejvíce ovlivněny konečnou spotřebou domácností a vládních výdajů. Další faktory, které ovlivňují výši výnosů, jsou i výše sazeb DPH a opatření proti daňovým únikům.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses