Finanční technologie a jejich vliv na spotřebitele - Křelinová, Karolína (2021)
Tato práce se zabývá finančními technologiemi a jejich vlivem na spotřebitele. Poukazuje na problematiku definice pojmu FinTech a přibližuje čtenáři, co vlastně finanční technologie jsou, co do nich patří a jaké jsou současné trendy v tomto oboru. Součástí práce je i historický přehled vývoje finančních technologií od konce 19. století až po současnost. Práce stručně zmiňuje regulaci FinTech odvětví v EU a ve světě. Poslední část je věnována analýze chování spotřebitelů ve vztahu k bankovním službám a finančním technologiím.