Finanční technologie a jejich vliv na spotřebitele - Křelinová, Karolína; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vyskočil, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato práce se zabývá finančními technologiemi a jejich vlivem na spotřebitele. Poukazuje na problematiku definice pojmu FinTech a přibližuje čtenáři, co vlastně finanční technologie jsou, co do nich patří a jaké jsou současné trendy v tomto oboru. Součástí práce je i historický přehled vývoje finančních technologií od konce 19. století až po současnost. Práce stručně zmiňuje regulaci FinTech odvětví v EU a ve světě. Poslední část je věnována analýze chování spotřebitelů ve vztahu k bankovním službám a finančním technologiím.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses