Přezkoumání hospodaření krajů - Kazak, Dzmitry; Svoboda, Michal, 1983-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce se zabývá přezkoumáním hospodaření krajů. Hlavním jejím cílem je analýza a porovnání výsledků přezkoumání hospodaření za rok 2018 a 2019. Dalším cílem práce je seznámení veřejnosti s obsahem, závěry a výhodami, které přezkoumání hospodaření přináší. Práce se skládá ze tří částí. První část se zabývá vymezením veřejného sektoru a současné územní samosprávy v České republice se zaměřením na kraje. Další část popisuje právní úpravu hospodaření a účetnictví územních samosprávných celků, tedy vybraných účetních jednotek. Poslední část se zabývá přezkoumáním hospodaření, konkrétně analýzou výsledků přezkoumání hospodaření krajů a shrnutí zjištěných chyb a nedostatků. Závěrem práce je zhodnocení výsledků analýzy a důležitosti přezkoumání hospodaření jako nástroje finanční kontroly ve veřejné správě.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses