Dopady nové právní úpravy činnosti pojišťovacích zprostředkovatelů na pojistný trh - Zdobinský, Matěj; Ducháčková, Eva, 1958-; Štok, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá novým zákonem č. 170/2018 Sb., který upravuje distribuci pojištění a zajištění v České republice. Poukazuje na největší změny a jejich dopad na pojistný trh po dni účinnosti. První částí bakalářské práce je rozbor nové právní úpravy, která obsahuje mnoho nových pravidel pro distributory pojištění a zajištění. Po rozboru samotné právní úpravy se zabývá odbornou způsobilostí pro distribuci pojištění a zajištění v České republice, které prošlo značnou změnou. V poslední části se snaží vystihnout dopady na pojistný trh v České republice, především zkvalitnění služeb v oblasti pojišťovnictví.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses