Časové zatížení při plnění daňových povinností (podnikající osoby a zdanění příjmů) - Mareš, Jan; Vítek, Leoš, 1970-; Tepperová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce v úvodní teoretické části popisuje zdanění příjmů fyzických osob a vyvolané náklady zdanění. V navazující praktické části je pak provedena analýza časové zátěže poplatníků při plnění daňových povinností u daně z příjmů fyzických osob, kde údaje pro analýzu byly získány výzkumem pomocí mnou vytvořeného internetového dotazníku , na který reagovalo 50 respondentů (poplatníků). Vyvolané náklady zdanění vypočtené pomocí časového zatížení poplatníků v hodinách vycházejí celkově v rozmezí 6 282 Kč – 32 849 Kč na jednoho poplatníka. Dále je vypracována i kontingenční analýza pomocí chí-kvadrát testu nezávislosti, kde nebyla zamítnuta nulová hypotéza o nezávislosti časového zatížení na vyšším obratu.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses