Finančná analýza podniku Doprava a mechanizácia, a.s. - Kačmariková, Patrícia (2021)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zhodnotenie finančného zdravia spoločnosti Doprava a mechanizácia, a.s., pomocou finančnej analýzy za roky 2015 až 2019 a jej porovnanie s konkurentami v odvetví. Práca je rozdelená do 3 častí, ktoré na seba nadväzujú. Úvodná metodická časť popisuje jednotlivé ukazovatele. Druhá časť sa zaoberá predstavením spoločnosti, odvetvia, do ktorého patrí a rovnako aj priblíženie konkurenčných podnikov. Posledná praktická časť predstavuje už samotnú finančnú anaýzu a porovnanie hodnôt s konkurenčnými podnikmi. Súčasťou praktickej časti je aj SWOT analýza a prognóza budúceho vývoja pre rok 2020. V závere práce sú zhrnuté zistené výsledky a celkové zhodnotenie finančnej situácie podniku.