Finančná analýza podniku Doprava a mechanizácia, a.s. - Kačmariková, Patrícia; Heršálek, Petr; Tvrdek, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zhodnotenie finančného zdravia spoločnosti Doprava a mechanizácia, a.s., pomocou finančnej analýzy za roky 2015 až 2019 a jej porovnanie s konkurentami v odvetví. Práca je rozdelená do 3 častí, ktoré na seba nadväzujú. Úvodná metodická časť popisuje jednotlivé ukazovatele. Druhá časť sa zaoberá predstavením spoločnosti, odvetvia, do ktorého patrí a rovnako aj priblíženie konkurenčných podnikov. Posledná praktická časť predstavuje už samotnú finančnú anaýzu a porovnanie hodnôt s konkurenčnými podnikmi. Súčasťou praktickej časti je aj SWOT analýza a prognóza budúceho vývoja pre rok 2020. V závere práce sú zhrnuté zistené výsledky a celkové zhodnotenie finančnej situácie podniku.
Vedoucí práce: Petr Heršálek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses